Matematik

Hvad er forskellen på Eksponentielle funktioner og Lineær funktioner?

13. juni 2010 af coop-coop (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey alle i skønne mennesker..

Er der nogen der kan fortælle mig forskellen på eksponentielle funktioner og lineær udvikling?

Please help me - skal til eksamen i morgen!


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. juni 2010 af innocenteyes (Slettet)

Eksponentiel funktion er en funktion, der enten vokser eller aftager (med et fast antal over noget tid).  f(x)= b*ax

Lineær funktion er en funktion, der stiger. Grafen vil være en ret linje. y= ax+b


Svar #2
13. juni 2010 af coop-coop (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2010 af CH253 (Slettet)

#2: En lineær funktion kan da også både være aftagende eller voksende?


Svar #4
13. juni 2010 af coop-coop (Slettet)

kan den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2010 af CH253 (Slettet)

Ja, hvis a er negativ


Brugbart svar (4)

Svar #6
14. juni 2010 af ramme2 (Slettet)

En eksponentialfunktion f(x)=b*ax er kendetegnende ved at den enten vokser eller aftager med en bestemt procentdel. Fremskrivningsfaktoren a er et udtryk for hvor meget eksponentialfunktionen vokser eller aftager.

Hvis fremskrivningsfaktoren a=1,1 er det et udtryk for at eksponentialfunktionen tiltager med 10%                                        1,1-1=0,1=10%            Eksempler på eksponentialfunktioner er rentes rente. Befolkningstilvækst.  

 En lineær funktion f(x) =ax+b     tiltager eller aftager med samme værdi hele tiden. Eksempler på lineære funktioner er taxature (prisen er en funktion af antal kørte kilometer)  og elregninger.


Skriv et svar til: Hvad er forskellen på Eksponentielle funktioner og Lineær funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.