Matematik

Liniær funktion og tangent

14. juni 2010 af flugu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg sidder og forbereder mig til mdt matematik b, og har fået stillet følgende opgave:

3. Rette linjer og differentialregning
Gør rede for hvad der forstås ved en liniær funktion.
Forklar hvordan man kan bestemme en ligning for en ret linje.
Gør rede for bestemmelse af tangenten for en differentiabel funktion

Måden hvorpå jeg har grebet dette an ser således ud:

Redegørelse af en liniær funktion (bl.a. indragelse af bevis for y = ax+b)

Definition af konstanterne a og b, og bevis for a . Benyttes til at forklare hvordan man kan bestemme en ligning

Den sidste redegørelse volder mig dog problemer, da jeg er usikker på hvad jeg skal gøre rede for..

Grafen for en liniær funktion er jo sin egen tanget, altså når man differentierer f(x)  = ax +b , f'(x) = a

Men hvad skal jeg komme ind på for at redegøre ordentligt? og skal jeg evt. tage højde for nogle beviser af den ene eller anden slags?

Yderlige kommentarer tik oplægget ønskes også gerne :-)


Svar #1
14. juni 2010 af flugu (Slettet)

her er mit oplæg vedhæftet


Svar #2
14. juni 2010 af flugu (Slettet)

bump


Skriv et svar til: Liniær funktion og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.