Fysik

formel

14. juni 2010 af Mahal-pigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der vil hjælpe mig med forsøget: Blyposen, hvor jeg skal gøre rede for, hvordan ligningen til bestemmelse af blyets sluttemperatur fremkommer.. Hvordan gør jeg? (mundtlig eksamen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er det for en ligning?


Svar #2
14. juni 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

der står bare: Du skal gennemgå øvelsen: Blyposen og herunder gøre rede for, hvordan ligningen til bestemmelse af blyets sluttemperatur fremkommer.
 

- jeg forstår ikke hvordan..
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Har I ikke gennemgået det i undervisningen? Du må kende formlen på forhånd eller få den oplyst på en måde.


Svar #4
14. juni 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

nope det har vi ikke. Vi lavede forsøget før vi fik læseferie og så ikke mere? Næste år skal vi skrive rapport om den..


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2010 af QaZZaQ

Mon ikke forsøget har handlet om at I har ladet en blypose falde ned fra en given højde et antal gange?

Overvej i givet fald følgende:

Hvilken energi har posen når den er løftet op i luften?

Hvad sker der med energien når posen falder?

Hvad er den kinetiske energi lige inden posen rammer jorden?

Hvad er der sket med energien efter posen har ramt jorden og nu ligger stille?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2010 af mathon

dvs

                      m·cPb·ΔT = N·m·g·h                           divideres på begge sider med m

                      cPb·ΔT = N·g·h

                      ΔT = (N·g·h)/cPb

                             ΔT = (N·(9,82 m/s2h) / (130 J·kg-1·C-1)              (N er antal fald)


Svar #7
14. juni 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

jeg forstår ikke mathons udgave, har ikke haft om det før.


Skriv et svar til: formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.