Matematik

Eksponentiel udvikling

16. juni 2010 af christinaguld (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :)

Jeg skal til mundtligt matematik på mandag, og jeg er gået lidt i stå. Det ene spørgsmål lyder:

Gør rede for den eksponentielle udvikling y=b·ax Du skal bl.a. komme ind på betydningen af tallene a og b og på hvordan a og b kan bestemmes.

Jeg er bl.a. lidt i tvivl om hvad gør rede betyder indenfor matematik?

På forhånd tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2010 af Booklover (Slettet)

For det første ... tjek rundt her på hjemmesiden ... du finder nemt svaret i andre tråde ...

Men altså ! (du skal jo naturligvis have et svar :)

Gør rede for forskriften og hvad de to variable (y og x) samt de to konstanter (a og b) står for i forskriften. Hvordan påvirker a og b grafen for en eksponentiel udvikling?

Bestemmelsen af a og b - jamen her skal du så have fat på formlerne til bestemmelse af a og b (+ evt. bevis af formlerne).

Du kan så gå videre til at tale om fordoblings/halveringskonstant + enkeltlog papir + kapitalfremskrivning + evt. eksponentialfunktioner ...


Svar #2
16. juni 2010 af christinaguld (Slettet)

Tusind tak. Jeg skal nok lige kigge ekstra en anden gang ;)

- Jeg er ikke specielt god til matematik og vil derfor helst holde det så enkelt som muligt.

Forventer de fleste lærere at man snakker meget mere end det der står på papiret?? Jeg har dog fundet et bevis og et matematik projekt jeg kan bruge, men alt det andet du nævnte springer jeg vist over.

Det er heldigvis kun en årsprøve, men jeg vil gerne lære det ordenligt så jeg ikke kommer længere bagud i 2.g (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2010 af Booklover (Slettet)

Hvis det kun er en årsprøve så slap du bare helt af ;) Det er kun øvelse!!! Men så må du bare følge ekstra godt med i 2g ... der skal du virkelig kunne forstå 1g-stoffet for at forstå 2g-stoffet ...

Hmmm ... altså, jeg vil sige, at normalt syntes lærere at det er rigtig positivt hvis du kan tale ud over papiret - dvs. først redegøre for det der står i sprøgs. og dernæst viderebygge på det du allerede har forklaret - du skal også lige tænke på, at jo længere du kan være selvkørende, jo kortere tid har censor + lærer til at udspørge dig!!! Og det er virkelig det værste!!!!


Svar #4
17. juni 2010 af christinaguld (Slettet)

Ja selvom om det kun er en årsprøve, vil man alligevel ikke have en dårlig karakter.

-Jeg synes det er lidt svært med hvordan jeg kan inddrage fremskrivningsfaktoren. Eksponentiel udvikling er det bare at man omskriver fremskrivningsformlen og indsætter den i en graf? Jeg er virkelig på dybt vand ;) jeg har kigget i min matematik bog og læst det igennem flere gange, men nogle tal kommer bare så pludsligt :b

Jeg kan ikke finde noget om hvordan a og b påvirker grafen. Men er det ikke rigtigt at:

- a' s betydning i y=b•ax       Hver gang x vokser med 1, så skal y ganges med a.

- b's betydning i y=b•ax       b er den størrelse y har når x er lig med nul.


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2011 af SofieNygaard2

http://www.youtube.com/watch?v=KX6gfwOFCIU&feature=related

Det hjælp mig på det område, du kan måske finde mere ;)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.