Generelt

Mundtlige eksamener - bliv bedre

21. juni 2010 af JackSparrow (Slettet)

Hej studi.

Jeg ville gerne blive meget bedre til mundtlige eksamener, da jeg nogen gange spænder ben for mig selv pga. nervøsitet og er bange for, at klappen går ned. Har hørt om folk der altid får gode karakterer til mundtlige eksamener og ville virkelig ønske jeg var én af dem med den evne. Hvordan sparker man den nervøsitet i fjæset og får den fjernet, så man kan yde sit bedste mundtligt på 24 minutter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2010 af AbdulG (Slettet)

Personligt så bliver jeg selv nervøs før eksamen, men jeg siger bare til mig selv: "bare få det overstået og redegør opgave-eksamen sikkert!" .

altså jeg går bar ind efter min forberedelse og snakker som om jeg har styr på det hele! bar sådan stille og rolig..


Svar #2
21. juni 2010 af JackSparrow (Slettet)

Det har jeg også prøvet, hvor jeg fik 02. Til gengæld har jeg fået en højere karakter til de eksamener hvor jeg var mest nervøs.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juni 2010 af AbdulG (Slettet)

Det er individuelt. Grunden til at du fik 02 er at du ik har øvet dig?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juni 2010 af annsofieschou (Slettet)

 nu ved jeg ikke hvordan du er nervøs, men det med mundtlige eksamener har jeg også frygtet meget!

Jeg fik det simpelthen fysisk dårligt (ofte rystede jeg helt ekstremt og fik kvalme), hvilket gjorde at jeg slet ikke kunne koncentrere mig og hvilket gjorde mig endnu mere nervøs til den næste mundtlige. Men nu har jeg fået mig et hjælpemiddel. Jeg fik en tid hos min læge og forklarede ham situationen. Først prøver de at sige at man skal prøve noget eksamensangst-kurser, men derefter hvis man stadig mener man har brug for hjælp til at styrer det fysiske, så burde man kunne få udleveret nogle piller, der hjælper dig med at slappe af (lægen forklarer det meget bedre end jeg). 

Jeg fik disse her piller, som gør mig fysisk rolig og de har hjulpet mig meget mere end jeg turde håbe. Man bliver meget mere selvsikker psykisk hvis det fysiske er helt i orden og der ikke er det at tænke på!


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. juni 2010 af annsofieschou (Slettet)

 Det skal lige siges at det her ikke er en opfordring til at man bør få piller, hvis man ikke føler der er virkelig brug for det, pga FYSISKE nervøsitetsproblemer. 

Men jeg havde det bare sådan at med de skriftlige var der ingen problemer, men ved de mundtlige hvor læreren og sencoren kigger stift på én, fik jeg det helt vildt dårligt bare ved tanken. Derfor ville jeg bare lige med mit svar påpege at der er noget til at hjælpe på den fysiske ubehag, hvis det er så slemt at det påvirker din præstation.


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. juni 2010 af klotte (Slettet)

en metode er at følge meget godt med fagligt , være super forbedredt og øve sig i at tale med begejstring om noget.

Når du har gjort ALT hvad du kan for at forberede - så kan du jo ikke gøre mere og så er der ikke noget at blive nervøs for.

a) går det så dårligt er det fordi man viterlig har nået sin grænse

b) hvis det går godt er det også fordi du har nået toppen af hvad du kan

Det der med at bestå på medicin bryder jeg mig ikke om - når livet er svært kan man ikke bare tage en pille - thats life.

Det går sgu nok ; )


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. juni 2010 af backus (Slettet)

Her giver Studieportalen råd til hvordan du klarer dig bedst muligt til eksamen


Se rådene her


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. juni 2010 af khano112 (Slettet)

Jeg er allerede nervøs for Fysik A og Mat A og jeg har lige afsluttet 2g.

Hvilket tilstand jeg vil være i dagen inden disse eksaminer, specielt de mundtlige tør jeg ikke tænke på... Men, hvis jeg er forberedt supper godt og kan lortet, så tror jeg ikke der er noget at være nervøs for.

Indtil videre er det gået okay med de tre eksaminer jeg har været oppe I: 12,10 og 7 er det blevet til. Men det har ikke været dræber eksaminerne, kun de fag jeg kan nogenlunde.

Hvis man terper røven ud af bukserne, øver, øver, øver så kommer de gode karakter selvom det i et fag du er elendig til...


Skriv et svar til: Mundtlige eksamener - bliv bedre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.