Matematik

Lille matematikopgave

22. marts 2005 af Myen (Slettet)
Hej! Jeg sidder med den her opgave (den burde ikke være så svær da den er uden hjælpemidler):

En funktion f er bestemt ved
f(x) = -x^2+ bx + 2

hvor b er et tal.
Bestem de værdier af tallet b, for hvilke værdimængden for funktionen f er ]- uendelig ; 3]

Er der nogen der kan hjælpe mig med den? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2005 af riquelme (Slettet)

Funktionen har maksimum i -b/2, så du skal løse -(b/2)^2 + b(b/2) + 2 = 3.

Svar #2
22. marts 2005 af Myen (Slettet)

Hvad kommer -b/2 af? Er det toppunktets første koordinat eller?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2005 af Duffy

TOPPUNKTETS Y-VÆRDI ER GIVET VED

-D/(4A)

DETTE SKAL SÅ SÆTTES LIG MED 3


-D/(4A) = 3

-(B^2-4AC)/(4A) = 3

-B^2+4AC/(4A) = 3 [A OG C KENDTE!]

-B^2+4AC = 3(4A)

-B^2 = 3(4A)-4AC

B = ± SQRT(-3(4A)+4AC)

B = ± SQRT(-12A+4AC)

B = ± SQRT(4)

B = ± 2



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: I tredie linie af udregningerne mener du vist

(-B^2 + 4AC)/(4A)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2005 af Duffy

Jah, - og det fremgår jo også af de videre regninger at det må være det der menes.

(jeg er også den første til at brokke mig når folk ikke holder de parenteser der skal holdes - tak fordi du gider genemgå mine mellemregninger så minutiøst - iøvrigt havde jeg foretrukket at jeg ikke havde brugt caps-lock)


Duffy

Skriv et svar til: Lille matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.