Matematik

Matematik hjælp søges

10. august 2010 af Simmenaes (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er ved at lave aflevering, og der er nogle stykker som jeg simpelthen ikke kan finde ud af/huske hvordan man gør.

Jeg har 5 ud af 95 opgaver, jeg har givet op på så ligger dem lige her ind;

1). 4a - (3a-2)

de fire andre er brøker.. Klik HER for at se hvad jeg mener.. Mit spørgsmål er, hvordan er det nu lige man pluser, minuser, ganger og dividerer med brøker? Jeg ved, at Nævneren skal være den samme, men hvad for en skal man tage fra?

Vedhæftet fil: Brøker.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2010 af Smail K (Slettet)

jeg kan ikke se opgaverne nogen steder.

og mht. 4a - (3a-2)

når du har en minus parantes skal du skifte fortegn i parantesen, dvs

4a - (3a-2) = 4a-3a+2 = 1a+2= a+2

skal du så finde ud af hvad a er? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2010 af ramme2 (Slettet)

4 3/5  +2  7/10

20/5 + 3/5 + 20/10 +7/10   omskriv hele tal til brøker

(20*2)/(5*2) + (3*2) / (5*2) +20/10 +7/10     find en fællesnævner 10 og forlæng de 2 første brøker med 2 i både tæller og nævner

(40 +6 +20 +7) /10    stil op på fællesbrøkstreg

73/10   = 7 3/10  


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2010 af mette48 (Slettet)

4 3/5 +2 7/10             fællesnævner 10,      3/5 forlænges med 2

4 6/10 + 2 7/10 =      de hele lægges sammen og ti-delene lægges sammen

6 13/10                      10/10 laves om til en hel

7 3/10


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2010 af mette48 (Slettet)

To brøker lægges sammen ved først at skaffe fællesnævner (gange med samme tal i tæller og nævner, så brøkerne får samme nævner) og derefter ægge tællerne sammen.

To brøker trækkes fra hinanden ved først at skaffe fællesnævner og derefter trække tællerne fra hinanden.

En brøk ganges med et helt tal ved at gange tælleren med tallet

To brøker ganges ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner

En brøk divideres med et helt tal ved at gange med tallet i nævneren

En brøk divideres med en ander brøk ved at vende brøked der divideres på hovedet og derefter gange de to brøker

---------------

Er du i tvivl kan du, kan du skrive brøken i stedet for et helt tal og derefter forlænge brøkerne så der kan forkortes nogle af tallene vær



Skriv et svar til: Matematik hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.