Matematik

F'(x) = f(x)

15. august 2010 af Gitse (Slettet)

 Hej,

Hvordan kan dette: F(x)=3*x*ln(x)-7x+9 være stamfunktion til dette: f(x)=3ln(x)-4. Jeg ved at man skal differentiere F'(x) = f(x), men jeg kan ikke få det til at passe.. 

please har brug for hjælp! jeg skal aflevere opgaven imorgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2010 af NejTilSvampe

Du bruger produktregelen. (h*g)'(x) = h*g' + g*h'

 (3xln(x))' = 3*( (x)' * ln(x) + (ln(x))' * x )  =>

(3xln(x) )' = 3ln(x) + 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2010 af peter lind

Brug produkreglen på x*ln(x). Det giver [x*ln(x)]' = x'*ln(x)+x*[ln(x)]'


Svar #3
15. august 2010 af Gitse (Slettet)

 hvilke regneregler bruger De. Altså jeg forstår ikke hvorfor det bliver til sådan: (3xln(x))' = 3*( (x)' * ln(x) + (ln(x))' * x ), ja du sætter 3 uden for parentes, men hvad med alt andet?


Svar #4
15. august 2010 af Gitse (Slettet)

 nårh nu forstår jeg bedre! tusind taaaaaaaaaaaaaaaak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2010 af mathon

i oversigt

Vedhæftet fil:udledning_3.doc

Skriv et svar til: F'(x) = f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.