Matematik

ligninger, har glemt alt om det

15. august 2010 af mimi8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 a) 12+6:3-1

 b) 12+6:(3-1)

 c) (12+6):(3-1)

 d) 12+6
        3-1
Er det ikke det samme ?

Har fået til opgave at regn opgaven uden lommeregner, og forklar til hver opgave hvorfor resultatet bliver det det bliver ?

HJÆP!!!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2010 af NejTilSvampe

 prikker før streger.  Dvs. du ganger og dividerer før du lægger til og trækker fra.

så a) kan skrives

12 + 6:3  -1  = 12 + 2 - 1 = 13


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2010 af mette48 (Slettet)

Allerførst skal du regne indholdet i parenteserne ud   (tæller og nævner sættes i parentes inden du begynder)

derefter ganger og dividerer du

og til slut trækker du fra og lægger til

(12+6):(3-1) = 18:2 = 9


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2010 af mette48 (Slettet)

Opgaverne er ikke ligninger, men grundlæggende regneopgaver


Svar #4
15. august 2010 af mimi8 (Slettet)

 tusind tak for hjælpen, har fundet ud af det :D


Svar #5
15. august 2010 af mimi8 (Slettet)

 hvordan regner man så den her ud ? 
3*(4-a)*4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2010 af mette48 (Slettet)

Du må selv vælge om du først vil gange 3 med parentesen, 4 med parentesen eller 3 med 4

2*3*4=6*4 eller 2*12 eller 8*3 det gir alle steder 24


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Spørgsmål til # 6 :

Mette - hvor får du det 2-tal fra - ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. august 2010 af mette48 (Slettet)

2*3*4 er bare et eksembel

starter med at gange de to første tal, 2*3*4=6*4

starter med at gange de tosidste tal, 2*3*4=2*12

starter med at gange de to yderste tal, 2*3*4=8*3


Svar #9
16. august 2010 af mimi8 (Slettet)

 så hvis jeg ganger 3 ind i parentesen først .. 

3*4, 3*-a
så vil der står, 12-3a*4 ? hvad gør man så bagefter ? er sådan lidt forvirret .. :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. august 2010 af mette48 (Slettet)

3*(4-a)*4 =

(12-3a)*4 =              husk parentesen, som viser at det er hele indholdet der skal ganges med 4

                                så ganger du 4 med alle led i parentesen


Svar #11
16. august 2010 af mimi8 (Slettet)

Så bliver det 12*4-3a*4 = 48-12a, sådan ikke ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. august 2010 af mette48 (Slettet)

Lige precis

Håber du er kommet lidt videre med disse reduktioner. Du er ved at lære betydningen i det matematiske sprog. Du får lige en opgave til

(a+2)(3-a)             hvad betyder parenteserne?

                             hvilket (usynligt) regnetegn står der mellem dem?

                             a*a kaldes a2

Har du brug for hjælp igen, hjælper jeg gerne


Svar #13
16. august 2010 af mimi8 (Slettet)

Kan det blive sådan her ?

a*3-a*a+2*3-2*a
3a-a2+6-2a= a-a2+4


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Lav 4-tallet om til et 6-tal, så passer det -


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. august 2010 af mette48 (Slettet)

Du har lavet en skrivefejl, men ellers er det flot efter du i går var så usikker. FLOT.


Svar #16
16. august 2010 af mimi8 (Slettet)

 puha .. tusind tak for hjælpen .. jeg skriver til dig, når jeg har brug for hjælp igen, hehehee .. 


Skriv et svar til: ligninger, har glemt alt om det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.