Matematik

differential regning - vende tangent

18. august 2010 af Kia2100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem vendetangenter til funktionen f(x)= x3+3x+1

nogen som kan hjælpe? og forklare


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af mathon

             vandret vendetangent
                         kræver                   f '(x) = 0

             skrå vendetangent
                         kræver                   f ''(x) = 0 og f '(x) ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2010 af mathon

                f '(x) = 3x2 + 3 > 0       hvorfor der ikke er nogen vandret tangent

                f ''(x) = 6x = 0              kræver x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af mathon

tangentligningen i (0,f(0))

                  y = f '(0)·(x-0) + f(0)

                  y = 3·(x-0) + 1

                  y = 3·x + 1


Svar #4
18. august 2010 af Kia2100 (Slettet)

ej hvor er det super.. TAK!!


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. august 2010 af mathon

...men er forståelsen super?


Svar #6
19. august 2010 af Kia2100 (Slettet)

ja det giver mening.. du ved bare, når man sidder og ser sig blind på en opgave, så er der ikke så meget at gøre..


Skriv et svar til: differential regning - vende tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.