Matematik

MATEMATIK 1 messing- terninger

20. august 2010 af sillemusen123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen er der nogen som kan hjælpe mig. jeg kan ikke rigtig finde ud af denne opgaver.

3. du har en mængde messing- terninger af forskellige størrelser, som du kan måle med en lineal og veje på en vægt.er der en lineær sammenhæng mellem deres rumfang og deres vægt?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2010 af JKaram (Slettet)

Prøv at kalde de tre længder x1, x2 og x3 og så opskriv udtryk for deres vægt og rumfang ved hjælp af disse.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2010 af mathon

       Ja

      massen = massefylde · volumen

eller med dine ord

      vægten = massefylde · rumfang                               (massefylden er konstant)

          y       =    a·x


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2010 af mathon

         divider hver gang massen med rumfanget
og
         sammenlign resultaterne

....................

   messing er en legering/blanding af kobber og zink

   hvis den procentiske sammensætning varierer fra terning til terning, kan resultaterne selvfølgelig også
   variere


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Da der er tale om samme massefylde for messingterningerne er der en liniær sammenhæng mellem rumfang og vægt.

Du kan opstille følgende formel   vægt= vægtfylde*rumfang    I denne formel ses den lineære sammenhæng mellem vægt og rumfang fordi vægtfylden er konstant.   Der er det der kaldes ligefrem proportionalitet mellem vægt og rumfang, men det lærer du om senere.

Vægt hedder forøvrigt masse (m) på voksensprog og måles i kg

rumfang heddder volume (v) og måles i liter= dm3

vægtfylde hedder massefylde og måles i kg/liter


Svar #5
20. august 2010 af sillemusen123 (Slettet)

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nu er 1 liter ikke en SI enhed, så derfor er det mere rimeligt at måle volumen i m3 og massefylde i kg/m3 (nu, hvor du taler om "voksensprog").

I øvrigt bruges vægt for tyngden af et objekt, altså størrelsen af den tyngdekraft, der virker på objektets masse. Derved afhænger begrebet vægt af det tyngdefelt, hvori objektet er placeret; men det har den fordel, at der nu er mening i at sige, at et bestemt objekt vejer mindre på Månen end på Jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2010 af JKaram (Slettet)

Venner, venner, venner. Opgaven er stillet i et matematik forum og enhederne har som udgangspunkt ingen betydning. Diskussion er uvæsentligt i denne sammenhæng, på trods af ganske korrekte svar.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2010 af mette48 (Slettet)

#4 og #6

Vi dyrker i dag de historiske matematikopgaver, betegnelser og enhedder.

Se også rente beregninger.

Vægt brugtes engang om begrebet masse. Blev dog af fysikerne ændret til at være tyngde, hvortil man "opfandt" masseenhedden Tekma fordi man endnu ikke regnede kræfterne i Newton.

Samtidig med at man indførte betegnelsen masse, indførtes massefylde, som er det der indgår i denne opgave.

Desverre er det de færreste matematiklærere, der har opdaget betegnelsen masse.i


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nu var, som du selv skriver, 1 tekma (teknisk masse) en enhed for masse, i et enhedssystem baseret på sekund, meter, og kraftenheden kp (kilopond), der er størrelsen af jordens tyngedekraft på massen 1kg ved standardtyngdeaccelerationen, så at 1 tekma = 9,80665 kg. På det tidspunkt (tidlige 1900-år), hvor det tekniske enhedssystem blev indført, var cgs-systemet i fuld anvendelse med sin egen enhed for kraft, nemlig 1dyn. Grunden til at indføre en masseenhed som tekma skal snarere ses i det bekvemme ved at kunne regne talværdien af tyngdeaccelerationen g til 1 end ved, at man endnu ikke regnede kræfterne i Newton.


Skriv et svar til: MATEMATIK 1 messing- terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.