Matematik

Ligning hjælp

23. august 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hej folks, jeg har et problem :(

Hvordan løser man en ligning af typen: (2x-4) * (x+3) = 0 ?

Jeg har brug for en forklaring, tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af JKaram (Slettet)

Gang begge ledede i den første med begge ledene i den anden og bam!

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan med fordel bruge nulreglen for et produkt. Et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne er nul. Dvs.

(2x-4) * (x+3) = 0 ⇒2x-4=0 ∨ x+3=0 .

Løs de to lineære ligninger særskilt. 2.-gradspolynomiet er jo allerede faktoriseret.


Svar #3
23. august 2010 af Bænkebider (Slettet)

Andersen, forstår jeg ikke lige.

Altså siger du, at jeg skal løse 2x-4=0? Hvor x = 2. Og x+3=0? Hvor x = -3?

HJÆLP :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, der er to rødder i dette 2.-gradspolynium, x = 2 eller x = -3 . Du skal finde rødderne i et 2.-gradspolynomium, der i det væsentlige allerede er faktoriseret, så rødderne aflæses ud fra faktorerne i polynomiet.


Svar #5
23. august 2010 af Bænkebider (Slettet)

Andersen, når jeg så skal skrive resultatet, er det nok med 2x-4=0 ∨ x+3=0? Eller skal jegf også lige regne den ud?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5. Hvis opgaven derejer sig om at løse ligningen, skal den reduceres til formen x = 2 eller x = -3 . Det er rigtigt regnet ud.


Svar #7
23. august 2010 af Bænkebider (Slettet)

Jeg takker mange gange!


Skriv et svar til: Ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.