Kemi

udregning til titrering..Hjælp!

25. august 2010 af xxlullexx (Slettet) - Niveau: B-niveau

 saltindholdet i en peberrodssalat ønskes bestemt ved titrering. Der afvejes 8,18 g af salaten i en 100 mL konisk kolbe.

Herefter tilsættes ca. 50 mL demineraliseret vand, og opløsningen bringes til at koge et par minutter. ved opvarmningen opløses NaCl fra salaten.

Efter afkøling titreres opløsningen med 0,1 M AgNO3, idet der anvendes en indikator til bestemmelse af ækvivalenspunktet.

Når ækvivalenspunktet er nået, aflæses buretten, og det konstateres, at der er brugt 11,3 mL af AgNO3.

 - Beregn massen af NaCl i den afvejede portion peberrodssalat.

Sådan lyder min opgaveformulering, og jeg har bare ingen ide om hvor jeg skal starte og slutte, så jeg ville blive rigtig glad hvis der var nogen der kunne hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af mathon

                                                         AgNO3 (aq)  +  NaCl (aq)   --->   AgCl (s)  +  NaNO3 (aq)
stofmængdeforhold i mol:               1                      1                     

AgNO3:       
                  n = (0,0113 L)·(0,1 mol/L) = 0,00113 mol
                  som
                  ækvivalerer 0,00113 mol NaCl

NaCl:
                  n = (0,00113 mol)·(58,45 g/mol) = 0,066049 g

                 


Svar #2
25. august 2010 af xxlullexx (Slettet)

 Det giver jo mening! Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af mathon

tastfejl:
               n = (0,00113 mol)·(58,45 g/mol) = 0,066049 g   →   m = (0,00113 mol)·(58,45 g/mol) = 0,066049 g


Skriv et svar til: udregning til titrering..Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.