Matematik

Fortegnsvariation - Hjælp søges hurtigt.

25. august 2010 af Deda (Slettet)

Hej.

Jeg har et problem med at finde fortegnsvariationen.

Når jeg har et faktoriseret polynomium som ser sådan her ud (x-3)*(x-2)*(x+2) er det intet problem for mig at finde fortegnsvariationen.

Men når jeg får et, som ser sådan ud (x+6) * (x^2-4x+9) så har jeg ingen idé om hvad jeg skal gøre med (x^2-4x+9)

Jeg skal gøre det ved håndkraft.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af peter lind

Løs ligningen x2-4x+9=0. Kald rødderne r1 og r2. Der gælder så x2-4x +9 = (x-r1)(x-r2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2010 af mathon

x2-4x+9  har ingen reelle rødder,
da
            d  = b2 - 4ac = 16 - 4·1·9 = -20 < 0
og
            da a>0
                      gælder (x2-4x+9) > 0 for alle reelle x

 fortegnsvariationen afhænger således udelukkende af
 fortegnsvariationen for (x+6)


Svar #3
25. august 2010 af Deda (Slettet)

Mange tak skal du have mathon, dit svar hjalp rigtig meget.


Skriv et svar til: Fortegnsvariation - Hjælp søges hurtigt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.