Fysik

Hjælp til fys spørgsmål!

25. august 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Forestil dig at du løbetræner. Din kinetiske energi er udtrykt ved din masse og din hastighed (når vi ser bort fra vind- og løbemodstand, samt varme udvikling) i udtrykket
Ekin = ½ m v2
hvor Ekin er din kinetiske energi målt i Joule
hvor m er din masse målt i kg
hvor v er din fart målt i m/s
Bestem din kinetiske energi når du løber 5 km/t PAS PÅ ENHEDER!
Overvej hvorfra energien kommer (den transformeres!) i trinnet lige før kinetisk energi.
Overvej og notér HELE energitransformationskæden tilbage gennem de forskellige energityper.

Håber at nogen hjælper og forklar mig dette. På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af mathon

5 km/t = (5/3,6) m/s = 1,38889 m/s

              Ekin = 0,5·m·(1,38889 m/s)2                     hvor m er din masse/vægt i kg

enhed:
                kg·m2/s2 = J


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2010 af mette48 (Slettet)

5 km/t =5000/(60*60) m/s


Svar #3
27. august 2010 af sar94 (Slettet)

 men hvilket svar er den rigtig??? og til svar # 1 hvorfor siger du 5 km/t=(5/3,6)?? hvor får du de 3,6??


Svar #4
27. august 2010 af sar94 (Slettet)

 Og igen til # 1 vil De ikke være venlig at uddybe dit svar mere og sige mig hvad du gør helt præcist??? 


Skriv et svar til: Hjælp til fys spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.