Matematik

hurtigt hjælp til matematik

25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Hej allesammen,

Jeg har brug for hjælp til nogle opgave med reducer og førstegradsligninger. skal aflever den imorgen. mangler bare disse to, som jeg ikke helt kan finde ud af.

Reducer disse udtrykt:

A: a ( 2 + b ) - b ( 5 + a ) + 5 ( a + b )

B: ( a + b ) ( a + 1 ) - a ^ 2 + a ( b - 1 ) - b

C: 2a ( 3b - 2c ) + 4c ( a + b ) - 6 (ab - 1 )

Løs disse førstegradsligninger:

A: 8x + 17 = 5x + 23

B: 7 ( x - 4 ) = 3 ( x - 8 )

C: 2 ( 3 - x ) + 5 ( 3 - x ) = 10 ( 2 - x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af Isomorphician

Du må selv have et bud på hvordan de løses?


Svar #2
25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet)

  i reducer opgave, kan jeg ikke komme videre efter jeg har ganget dem ind i parentesen første gang?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af Isomorphician

Sorter og reducer.

Vis dine udregninger.


Svar #4
25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet)

 A:  a ( 2 + b ) - b ( 5  + a )  + 5 ( a  + b ) = 2a + ab - 5b + ab + 5a + 5b = 2a + 5a    er den rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, den er ikke rigtig. Den midterste parentes er ikke regnet rigtigt ud, og du har ikke reduceret korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2010 af Isomorphician

Du laver fortegnsfejl et enkelt sted, prøv igen.


Svar #7
25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet)

 kan du hjælpe mig?


Svar #8
25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet)

så er det jo bare  + 5b?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2010 af Isomorphician

a(2 + b) - b(5 + a) + 5(a + b) =

2a + ab - 5b - ab + 5a + 5b =

2a + 5a =

7a


Svar #10
25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet)

  ( a + b ) ( a + 1 ) - a ^ 2 + a ( b - 1 ) - b

i denne her , skal jeg gange a^2 og a ind i parantesen ( b - 1) og hvad skal gør med -b


Svar #11
25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet)

 jeg**


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2010 af Isomorphician

(a + b)(a + 1) - a2 + a(b - 1) - b =

a2 + ab + a + b - a2 + ab - a - b = ....


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. august 2010 af coffings (Slettet)

Du skal kun gange a ind i den tredje parentes. Det bliver så ab - a.

a * a = a^2

a*1 = a

b*a `= ab

b*1 b .... det vil sige a^2 + a + ab + b... så står der alt i alt.

a^2 + a + ab + b - a^2 + ab - a - b.... så går der nogle ting ud..

og bliver ab+ab = 2ab


Svar #14
25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet)

 allesammen går jo ud med hinanden??


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14 -- Nej.

( a + b ) ( a + 1 ) - a2 + a ( b - 1 ) - b = a2 + a + ab + b - a2 + ab - a - b = 2ab


Svar #16
25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet)

 2a ( 3b - 2c ) + 4c ( a + b ) - 6 (ab - 1 )

denner her er = 10ab ± 6  passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16 -- Nej, det er ikke rigtigt. Og da slet ikke med ± i resultatet. Hvor kommer det fra?

2a ( 3b - 2c ) + 4c ( a + b ) - 6 (ab - 1 ) = 6ab -4ac + 4ac + 4bc - 6ab + 6 = 4bc + 6


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16 -- Nej, det er ikke rigtigt. Og da slet ikke med ± i resultatet. Hvor kommer det fra?

2a ( 3b - 2c ) + 4c ( a + b ) - 6 (ab - 1 ) = 6ab -4ac + 4ac + 4bc - 6ab + 6 = 4bc + 6

Serveren kiksede før


Svar #19
25. august 2010 af Nicklaspedersen10 (Slettet)

okay tak, kan du også hjælpe mig med denne her

 -  Anne og signe vil ud og rejse sammen. Anne har 2500 kr. til turen, mens signe kun har 1700kr. og signe synes ikke, at de skal rejse, før de har lige mange penge at rejse for. signe spar 175kr. op om ugen, mens anne kun spar 150 op om ugen

a: opstil, for både anne og signe, ligninger der beskriver sammenhængen mellem antal uger og opsparede penge?


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#19 - Når din opgave ikke længere har noget med den oprindelige tråd at gøre, bør du starte en ny tråd.

Kald det opsparede beløb for s og antallet af uger for u. Når du kender, hvor meget der opspares pr uge, kan du opskrive, hvor meget der er opsparet efter u uger. Du får så een ligning for Signe, og en anden ligning for Anne.


Skriv et svar til: hurtigt hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.