Matematik
Problem med en ligning
27. marts 2005 af
Veeand (Slettet)
Godaften.
Jeg har lidt bøvl med en ligning af formen:
f(x) = 85x/x + 67, hvoraf jeg får at vide at f(x)=60.
Jeg ville umiddelbart af med brøken først, ved at gange begge led med (x+67), men det går galt et sted i udregningen.
Er der nogen der kan hjælpe mig igang med den?
På forhånd mange tak
Jeg har lidt bøvl med en ligning af formen:
f(x) = 85x/x + 67, hvoraf jeg får at vide at f(x)=60.
Jeg ville umiddelbart af med brøken først, ved at gange begge led med (x+67), men det går galt et sted i udregningen.
Er der nogen der kan hjælpe mig igang med den?
På forhånd mange tak
Svar #1
27. marts 2005 af allan_sim
#0. Jeg går så ud fra, at der er parantes om x+67. I så fald har vi
85x / (x+67) = 60
85x = 60(x+67)
85x = 60x + 4020
Regn selv videre :-)
85x / (x+67) = 60
85x = 60(x+67)
85x = 60x + 4020
Regn selv videre :-)
Svar #2
27. marts 2005 af Veeand (Slettet)
Tusind tak skal du have.
Jeg gik ikke selv ud fra, at der var parentes om x+67, men det hjalp da en hel del :)
Mange tak
Jeg gik ikke selv ud fra, at der var parentes om x+67, men det hjalp da en hel del :)
Mange tak
Skriv et svar til: Problem med en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
