Matematik

bestem højden h udtrykt ved sidelængden t

28. august 2010 af Katrina2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej:)

kunne i hjælpe mig med at løse den her opgave?

En kasse uden låg med kvadratisk bund skal kunne rumme 1,5m3. Sidelængden i den kvadratiske bund (angivet i bund) betegnes l, og højden af kassen (angivet i meter) betegnes h.

Bestem højden h udtrykt ved sidelængden l.

Kassen skal dimensioneres, så dens overfladeareal bliver mindst muligt.

Bestem sidelængde og højde for en sådan kasse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af JKaram (Slettet)

Volumet V er givet ved:

V=l2*h

Du kan nu blot indsætte V=1,5

1,5=l2*h

og nu mangler du blot at isolere h.

God vind mon ami

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk først kassens rumfang ved l og h og isoler h.

Udtryk dernæst kassens overfladeareal ved h og l (der er 5 sideflader, da kassen er uden låg). Indsæt udtrykket for h og find minimum for overfladearealet.


Svar #3
28. august 2010 af Katrina2 (Slettet)

dvs. Overfladearealen er givet ved

O_A= 4*(h*l) + l^2 el.?


Skriv et svar til: bestem højden h udtrykt ved sidelængden t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.