Matematik

Udvikling i verdens befolkningstal

28. august 2010 af nillemusen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2 %, mens den årlige vækstrate i 2004 var på 1 %.

a) Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2 % om året efter 1960.

I 2004 var der 6 milliarder mennesker i verden.

b) Hvor mange mennesker vil der være i verden i 2050, hvis væksten fortsætter med at
være 1 % om året efter 2004?

I en model for udviklingen i verdens befolkningstal antages det, at der er en lineær
sammenhæng mellem vækstraten og tiden (målt i antal år efter 1960).

c) Hvornår er vækstraten ifølge modellen nået ned på 0,1 %?

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig, for er elendig til det med vækstrater..


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2010 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=650354


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2010 af ramme2 (Slettet)

a)    T2 = log2/loga          a = 1,02   (fremskrivningsfaktoren)

b   f(46) = 6*109 * 1,0146   x = 46 fordi der går 46 år fra 2004 til  2050    (2050-2004)


Svar #3
29. august 2010 af nillemusen (Slettet)

tusind tak for hjælpen :D

#2 i opgave b) hvad er det så for en formel/funktion du bruger?


Svar #4
29. august 2010 af nillemusen (Slettet)

nå ja, det er jo selvfølgelig en eksponentiel funktion, lige meget.

hvorfor er det egentlig at men bruger log i opg. a)?? ved godt det er en bestemt formel men hvorfor lige log?


Svar #5
29. august 2010 af nillemusen (Slettet)

Hva med den sidste opgave?

I en model for udviklingen i verdens befolkningstal antages det, at der er en lineær
sammenhæng mellem vækstraten og tiden (målt i antal år efter 1960).

c) Hvornår er vækstraten ifølge modellen nået ned på 0,1 %?
 


Brugbart svar (2)

Svar #6
29. august 2010 af Isomorphician

Find forskriften for den lineære funktion der har punkterne (0, 2) og (44, 1) - hvis du bruger år 1960 som år 0.


Svar #7
30. august 2010 af nillemusen (Slettet)

tusind tak :D


Skriv et svar til: Udvikling i verdens befolkningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.