Matematik

Ligning - hvad er forkert?

30. august 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor bliver resultatet ikke mellem 0 og 2π

cosx+3 sinx=0,x∈[0;2π]

cosx=-3 sinx

3=-cosx/sinx

3=-1/tanx

3 tanx=-1

tanx=-1/3

x=tan-1(-1/3)

x=-0,346
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af mette48 (Slettet)

Se den første tråd om ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Din lommeregener (eller hvad du har brugt for at evaluere tan-1)  benytter i stedet for [0,2π] intervallet [-π,π]. Du skal derfor benytte at de trigonometrisk funktioner har en periode på 2π. Derfor bliver det dit svar + 2π.

Jeg får dog ikke tan-1(-1/3) giver det du skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af mathon


Skriv et svar til: Ligning - hvad er forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.