Matematik

Beregning af regneforskrifter

30. august 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til en hjemmeregning hvor jeg skal beregne regneforskrifter.

f(x) = 2-2x og g(x)=x^2+x

Beregn regneforskrifterne for (f+g)(x), (g-f)(x), f(x)g(x) og g(f(x))b


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug definitionerne for (f+g)(x), (g-f)(x), f(x)g(x) og g(f(x)) og anvend dem på de to angivne funktioner.

F.eks.

(f+g)(x) = f(x) + g(x) = 2-2x + x2+x = x2 -x +2


Svar #2
30. august 2010 af zuku (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår det ikke helt. Hvor får du -x+2 fra?

Og er :
f(x)g(x) = gange

g(f(x)) = dividere


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvis du reducerer det foregående udtryk, får du:

x2

-2x + x (som giver  - x)

2

og tilsammen giver det x2 - x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- g(f(x))  er den sammensatte funktion (g ο f)(x)


Svar #5
01. september 2010 af zuku (Slettet)

Hvordan regner jeg så den sammensatte funktion ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2010 af Krabasken (Slettet)

(f+g)(x) = f(x) + g(x)

(g-f)(x) = g(x) - f(x)

f(x)g(x) = f(x) * g(x)

g(f(x)) = hele f(x) indsat i stedet for x i g(x)

Skriv og regn og lad os få dit bud


Svar #7
01. september 2010 af zuku (Slettet)

Ser den sådan ud:

g(f(x)) = g(f(x))(x) = g(2-2x)x^2+x = ...

Eller er det fuldstændig forkert?


Svar #8
01. september 2010 af zuku (Slettet)

Jeg tror jeg har fundet ud af det nu:

g(f(x))=(2-2x)+x = 2-x

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke rigtigt. Du har

f(x) = 2-2x og g(x)=x2+x , så

g(f(x)) = g(2-2x) = (2-2x)2 + (2-2x) = 4 + 4x2 -8x + 2 -2x = 4x2 -10x +6


Svar #10
01. september 2010 af zuku (Slettet)

Nårh okay. :D - Mange tak.


Skriv et svar til: Beregning af regneforskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.