Fysik

Hvorfor er trykket så højt på venus' overflade?

30. august 2010 af Patiih (Slettet) - Niveau: C-niveau

Dette spørgsmål, skal jeg besvare i en aflevering. Jeg er bare ikke helt sikker på om min forklaring er rigtig nok? Og hvis den er, om det så er nok forklaring?

Trykket ved Venus’ overflade er 90 atm, hvilket er noget mere end på jorden. Grunden til det, er at atmosfæren består hovedsagligt af CO2, hvilket er tungere end N2 som Jorden består 78,08 % af. CO2 er tungere fordi der er sammensat flere atomer end ved N (Nitrogen).

Tak på forhånd

- Patricia


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af Vesteur (Slettet)

Det lyder meget rigtigt, bortset fra at det er forkert at sige at CO2 er tungere end N2 fordi det består af flere atomer.

CO2 er tungere end N2 fordi CO2's molære masse er højere end N2's. (44 g/mol vs. 28 g/mol).

/Christian


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2010 af Vesteur (Slettet)

PS: Den molære masse stemmer ca. overens med det samlede antal af protroner og neutroner i molekylet.

C har 12, N har 14 og O har 16, så

  MCO2 = 2*16 + 12 = 44 g/mol

og

  MN2 = 2*14 = 28 g/mol .

/Christian


Svar #3
08. september 2010 af Patiih (Slettet)

Okay super.. Tak. :)


Skriv et svar til: Hvorfor er trykket så højt på venus' overflade?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.