Fysik

hvor højt kommer bolden op?

31. august 2010 af miss2144 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bold kastet lodret op i luften, med en starthastighed på 25 m/s. hvor højt kommer bolden op?

jeg ved godt jeg godt jeg skal bruge de formler som hedder Epot= m.g.h og Ekin= ½.m.¨v^2

men er der noget som kan fortælle mig præsic hvad jeg skal

mange tak i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af peter lind

Den kinetiske energi forvandles til potentiel energi. Da energien er konstant har man i starten kun kinetisk energi og på sit højeste punkt er hastigheden 0 og dermed al kinetisk energi  forvandlet til potentiel energi altså i starten Ekin =½mv2 = Epot ved toppunktet 


Svar #2
31. august 2010 af miss2144 (Slettet)

mange taaak

men hvilke tak skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af edn (Slettet)

E_kin omsættes til E_pot oppe i toppunktet (der hvor bolden vender).

Den mekaniske energi er bevaret.

Bevarelsen siger at 1/2*m*v^2=m*g*h --> 1/2*v^2=g*h  (massen spiller ingen rolle, da den udgår)

Dermed får du følgende formel for h:

h=(v^2)/(2g)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2010 af edn (Slettet)

og h er hvor højt bolden når op


Skriv et svar til: hvor højt kommer bolden op?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.