Fysik

HASTER VIRKELIG

05. september 2010 af wos12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ved at  Tyngdeacceleration for jupiter er 23,12 m/s2. Men jeg aner ikke hvilken formel jeg skal bruge til at få dette svar. Er det mjord*mjupter/11^2? Det giver altså ikke det samme som følgende svar.
 

Jeg ku godt bru noget hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Tyngdeaccelerationen er proportional med et legemes masse. Den lov du skriver mangler gravitationskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2010 af camekan (Slettet)

forstår det ikke rigtig? Kan du vise det som en formel


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du ved også hvad den er for jorden, nemlig 9,82 m/s2, og jordens masse kan du finde på Google. Så kan du lave en proportionssammenligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2010 af kieslich (Slettet)

G = gravitationskonstanten, m = massen af jupiter, r = radius af jupiter

gJupiter = G*m/r2


Skriv et svar til: HASTER VIRKELIG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.