Matematik

Hvad betyder affin form ?

05. september 2010 af Wrap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan forklare hvad affin form er ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Prøv at kigge på denne svenske hjemmeside, som jeg har googlet mig til:

http://www.pluggakuten.se/forumserver/viewtopic.php?pid=125240

Udtrykket forekommer 2 steder, nemlig under litenpojke første gang og under suraj lidt længere nede.

Jeg er sikker på, at den vil gi' dig svaret . . .

Ellers vend tilbage -


Svar #2
06. september 2010 af Wrap (Slettet)

forstår det sq ikke. Hvis det kan lade sig gør, vil jeg gerne have det forklaret på dansk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg mangler viden om vektorer, men jeg kan da oversætte efter bedste evne:

[Det første afsnit (litenpojk):]
-Sidder med en opgave, der lyder således:
Bestem ligningen for det plan, som indeholder skæringslinien mellem planerne
π 1 = 3x-2y+z-6=0
π 2 = x+y-2z-8=0
og linien l = (1,1,-1) + t(5,1,-1)
Planernes og liniens skæringspunkt har jeg tidligere regnet ud til at være
½(7,3,-3).
Ligningen skal skrives på affin form, altså ax+by+cz+d = 0

[Længere nede (suraj):]
Find skæringslinien ml. π 1 og π 2 [se ovenfor]
Nu har du skæringslinien og du har givet linien l [se ovenfor]. Med andre ord to retningsvektorer og du ved, at den plan, du skal finde, går igennem
(1,1,-1).
Du kan skrive planens ligning på parameterform, og bagefter kan du bare eliminere s og t, så får du den på affin form.   Ifølge facitlisten skal ligningen blive 3x-7y+12z+12=0

- Det er, hvad jeg kan gøre for dig - resten må andre hjælpe dig med ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Held og lykke med opgaven - !


Skriv et svar til: Hvad betyder affin form ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.