Matematik

Beregning af højde. Hjælp modtages GERNE!

06. september 2010 af mallehavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er fuldstændigt lost i en matematik aflevering, vi har fået for på gymnasiet :s
En af opgaverne kan jeg bare ikke finde ud af!
Håber der er nogen, der kan/vil hjælpe mig med det

Jeg har vedhæftet opgavebeskrivelsen. Det er de sidste to "spørgsmål", jeg har flest problemer med.
Hvis der er en/flere, der kan forklare mig, hvad jeg skal gøre, så ville det være LÆKKERT!

På forhånd TAK!


Svar #1
06. september 2010 af mallehavn (Slettet)

Okay, jeg har åbenbart ikke vedhæftet noget (?)
Men så er der et link her: i51.tinypic.com/27ybgbn.jpg


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Tegn højden i trekanten, så har du to retvinklede trekanter. Hver af dem

har en vinkel på 9 grd., en hypotenuse på 20 og en modstående side på
b/2.

Brug sinus-modst.side-hypoten.sætningen for retvinklede trekanter og
husk at doble b/2.

---------------------------------------------

Nu skal vi bruge de andre vinkler, som jo hver er (180-18)/2º  = 81º

På figur 2's højre side ses, at kilernes endeflader (b) danner en vinkel med

h. Denne vinkel er (18 + 81 =) 99º, hvilket giver en vinkel mellem kilernes

højre endeflade (b) og h på 9º (99-90).

Hvis vi forestiller os h flyttet tilhøjre til b, har vi en lille retvinklet trekant,

hvor h = b * cos(9º).

---------------------------------------------

Stykket på 4 cm danner en vinkel på 18º med underlaget eller (90-18 =)

72º med underlagets højreside (som jo er parallel med højden).

Projektionen af de 4 cm ind på højderetningen er derfor 4 * cos(72º),

hvilket altså svarer til det stykke, højden bliver mindre.

Den nye højde er altså (h - 4 * cos 72º) cm.
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2010 af Krabasken (Slettet)

UPS !

UNDSKYLD !     Rettelse til andet afsnit i # 2:

Nu skal vi bruge de andre vinkler, som jo hver er (180-18)/2º = 81º

På figur 2's højre side ses, at kilernes endeflader (b) danner en vinkel med underlagets vandrette flade

Denne vinkel er (18 + 81 =) 99º, hvilket giver en vinkel mellem kilernes

højre endeflade (b) og h (eller lodret) på 9º (99-90).

Hvis vi forestiller os h flyttet tilhøjre til b, har vi en lille retvinklet trekant,

hvor h = b * cos(9º) (projektionsreglen).
 

Ja - der er sgu mange ting at forklare . . .   Håber, du forstår det - ellers skriv igen.


Svar #4
06. september 2010 af mallehavn (Slettet)

ÅH TAK TAK TAK :D
Jeg forstår! Du er min helt ;D


Skriv et svar til: Beregning af højde. Hjælp modtages GERNE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.