Fysik

Hjælp til en lille opgave om resistans?

06. september 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Kan nogen hjælpe mig med følgende opgave:

En aluminiumtråd sænkes ned i en blanding af is og vand. Med et ohmmeter bestemmes trådens resistans til 210 ohm. Tråden placeres derefter i kogende vand.

- Bestem trådens resistans i kogende vand.

I en beholder tappes der nu vand fra hanen, og aluminiumtråden flyttes fra det kogende vand over i denne beholder. Ohmmeteret viser da 225 ohm.

- Bestem vandets temperatur

Jeg håber nogen kan hjælpe.

Mvh

Ludvig


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

Brug formlen R = R0 *(1+ρ*t )   hvor ρ = temperaturkoefficienten = 0.0043/ºC  og t = temperaturen i ºC

a) sæt t = 100 og bestem R

b) sæt R = 225 og løs ligningen for at finde t.


Svar #2
06. september 2010 af ludvig111 (Slettet)

Tak skal du have , jeg har beregnet den nu :)


Skriv et svar til: Hjælp til en lille opgave om resistans?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.