Kemi

Ligevægt gas

08. september 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det er særligt b)  jeg skal have hjælp til?

For nedenstående ligevægt har ligevægtskonstanten værdien 1,6 ved 720 ºC.

H2(g) + CO2(g) ⇔ H2O(g) + CO(g)

I en beholder findes ved stuetemperatur en blanding af de fire gasser med følgende aktuelle stofmængdekoncentrationer:

[H2] = 0,0065 M

[CO2] = 0,0130 M

[H2O] = 0,0181 M

[CO] = 0,0256 M

a) Beregn reaktionsbrøken ved stuetemperatur.

Her har jeg sagt at Yp=Yc*(R*T)c+d-a-b

Yp=5,484*(0,0831 (L*bar)/(mol*K) *(20 ºC+273,15))=133,594 (L*bar)/mol

Er det rigtig?

Beholderen opvarmes nu til 720 ºC, hvorved ligevægten indstiller sig.

b) I hvilken retning forløber nettoreaktionen, og hvorfor?

Reaktionen fra venstre mod højre er endoterm.

c) I hvilken retning vil ligevægten forskydes, hvis temperaturen sænkes til 600 º?

Hvis temperaturen sænkes, sker der en forskydning i den exoterme reaktions retning. Derfor vil ligevægten forskydes mod venstre.

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af JKaram (Slettet)

1) Hvorfor opskriver du ikke det som en brøk. Det er meget lettere at overrskue vil jeg mene.

2/3) Du skal bruge Le Chateliers Princip

Karam


Skriv et svar til: Ligevægt gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.