Matematik

Sammenhængen?

09. september 2010 af IReallyNeedHelp (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle.

Svar gerne hurtigst muligt.

Jeg sidder og skal lave en matematikaflevering, men der er et spørgsmål/opgave jeg ikke helt forstår:

Bierne danser for hinanden for at vise, hvor langt der er til blomster med nektar og pollen

Antal 8-taller per minut  Afstand

38                                      100 m

24                                       500 m

8                                          5000 m

Opgave: Beskriv sammenhængen mellem antallet af 8 taller per minut og afstanden.

Jeg ved ikke hvad sammenhængen er, og har prøvet og sidde og regner på kryds og tværs! Nogen der kan knække den/hjælpe mig med opgaven?

Tusind tak fordi du gad læse dette!

Mvh Kamilla:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du afbilder log(Afstand) som funktion af antal 8-taller, få du en ret linie med meget god tilnærmelse. Sammenhængen er derfor af formen

y = (Afstand) = b·ax , hvor x er antallet af 8-taller pr. minut .Find a og b ud fra tabellens data.


Svar #2
10. september 2010 af IReallyNeedHelp (Slettet)

#1
 

Hvis du afbilder log(Afstand) som funktion af antal 8-taller, få du en ret linie med meget god tilnærmelse. Sammenhængen er derfor af formen

y = (Afstand) = b·ax , hvor x er antallet af 8-taller pr. minut .Find a og b ud fra tabellens data.

Hej

Hvordan skal jeg finde a og b? Undskyld at jeg spørger så meget! Men forstår heller ikke helt din første sætning, kan du forklare det på et mere "børneagtigt" sprog?;-)


Skriv et svar til: Sammenhængen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.