Kemi

syre base ligevægt

30. marts 2005 af Lurch (Slettet)
Det er alt alt for mange år siden ejg har haft kemi, så jeg er lidt lost...

Skal beregne ligevægtskonstanten for en reaktion med NH3 og en stærk syre. Hvordan griber jeg lige det an?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2005 af Katty (Slettet)

Syren kaldes S(1) mens basen kaldes B(2), reaktionsskemaet sker således ud:

S(1) + B(2) (i ligevægt med) B(1) + S(2)

Ligevægtskonstanten er da:

K = ([B(1)]*[S(2)]) /([S(1)]*[B(2)])

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2005 af Katty (Slettet)

sker = ser

Svar #3
30. marts 2005 af Lurch (Slettet)

så langt er jeg med, men jeg har hverken opgivet hvilken syre, eller koncentrationerne af nogle af dem
det eneste jeg ved er at basen er NH3, og skal så regne k for en hvilken som helst syre i opløsning med basen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2005 af frodo (Slettet)

Er det bare den her du søger:

NH3 + H3O+ --> NH4^+ H2O


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2005 af Katty (Slettet)

ja, det tror jeg også, og så opskrive udtrykket for ligevægtskonstanten symbolsk:

K = [NH4+]/([NH3]*[H3O+])


Svar #6
30. marts 2005 af Lurch (Slettet)

det er sådan noget ligende, men jeg skal ende med et nummerisk resultat.
Jeg ved jeg skal have syre/base konstanter i spil... kan bare ikke finde ud af at få en tal værdi ud af det..

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2005 af frodo (Slettet)

Du kan jo gøre det termodynamisk. med Gibbs..

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2005 af KemiKasper (Slettet)

eeh. Har du givet os _alle_ de oplysninger du har?

Svar #9
30. marts 2005 af Lurch (Slettet)

det er alt hvad der er af oplysninger.....
"acis-base reactions usually go to completion. Confirm this by calculating eq. constant for:
b) a strong acid reacting with a weak base (NH3)

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. marts 2005 af frodo (Slettet)

ja så ser jeg altså ingen anden udvej end gibbs.

K=exp(-DeltaG(standard)/(RT))

Svar #11
30. marts 2005 af Lurch (Slettet)

det er jeg ikke meget for, siden vi ikke har lært om det. :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. marts 2005 af frodo (Slettet)

ahh.. okay, det er selvf. et problem!

Kasper: du har fået mail..

Skriv et svar til: syre base ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.