Biologi

Omregning? Hurtigt sprøgsmål.

10. september 2010 af Booklover (Slettet)

Hvis jeg skal omregne fra mg oxygen/Liter til mg oxygen/m2, hvordan i alverden gør jeg så dette? Det drejer sig om et forsøg med primærproduktionen hos alger, hvor vi har målt iltkoncentrationen og udregnet NPP, BPP og R i mg oxygen/Liter. Nu skal resultaterne så omregnes til mg oxygen/m2, hvor jeg så står helt af ... Fx, hvad er 1,3 mg oxygen/Liter i mg oxygen/m2? Jeg har brug for at kende omregningsmetoden. Vi har et volumen fra en flaske på 50 mL, hvis det hjælper ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af ramme2 (Slettet)

m(kvardratmeter) er et flademål mens liter er et rummål/volumemål. Du kan ikke omregne disse 2 forskellige mål. Måske er det m3 (kubikmeter) du mener. En1 liter= 1dm3    mens 1 m3 = 1000 dm3 =1000liter. Hvis du skal omregne antal mg oxygen/pr liter til antal mg oxygen pr m3 skal du gange med 1000.        

1,3 mg O2/ l =  1,3*1000 mg O2 / 1000 l  =   1,3 g O2 /m3  

hvis du skal beregne antal gram i en 50 ml får du  1,3 ml:20 / 1l:20 = 0,026 mg / 50ml 

 Jeg skal indrømme, jeg forstår ikke helt forsøget. Er det koncentrationsberegninger du vil foretage er de langt mere komplekse.


Svar #2
11. september 2010 af Booklover (Slettet)

Det er også svært at forklare forsøget, men tusind tak for dit svar :) Det var rigtig dejligt at du forsøgte at hjælpe - jeg prøver at arbejde videre herfra ;)


Skriv et svar til: Omregning? Hurtigt sprøgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.