Matematik
Linæer funktion
30. marts 2005 af
Hilano (Slettet)
Hej alle..
Jeg har fået en opgave, hvor jeg ud fra en graf (som jeg har billede af i et koordinatsystem), bestemme en ligning for den rette linje.
Men bestemme.
Så må man ikke bare aflæse og sige b er hvor den skærer y-aksen, og a er hvor mange tern den hopper hver gang med går en ud, vel? :)
Men hvordan så?
Hilano
Jeg har fået en opgave, hvor jeg ud fra en graf (som jeg har billede af i et koordinatsystem), bestemme en ligning for den rette linje.
Men bestemme.
Så må man ikke bare aflæse og sige b er hvor den skærer y-aksen, og a er hvor mange tern den hopper hver gang med går en ud, vel? :)
Men hvordan så?
Hilano
Svar #1
30. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du kan finde to "pæne" punkter på grafen og så først finde hældningen med
a = (y1-y2)/(x1-x2)
og derefter bruge
y-y1=a(x-x1).
a = (y1-y2)/(x1-x2)
og derefter bruge
y-y1=a(x-x1).
Svar #2
30. marts 2005 af Allan Hansen (Slettet)
Jo...du må selvfølgelig godt bare aflæse, når der står at bestemme (det er derfor dit eget valg, men når muligheden er der, så er det bedst at bestemme vha. teori). Men har du ikke andre oplysninger?
Svar #4
30. marts 2005 af Hilano (Slettet)
Nej, jeg har ikke andre oplysninger, andet end den graf. Men jeg gør selvfølgelig som #1 siger! - tak
Ved ikke lige hvorfor jeg ikke tænkte på den formel, vi har lært den, så det er jo højst sandsynligt den skal bruges ;)
men tak begge to
Ved ikke lige hvorfor jeg ikke tænkte på den formel, vi har lært den, så det er jo højst sandsynligt den skal bruges ;)
men tak begge to
Skriv et svar til: Linæer funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
