Matematik

Hvordan beregner jeg diskriminaten?

13. september 2010 af Børgeandersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Hvordan beregner jeg diskriminaten til p(x) = -3x2-171x-2106? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af mathon

     p(x) = (-3)x2 + (-171)x + (-2106)

  a = (-3)
  b = (-171)
  c = (-2106)

                  d = b2 - 4·a·c


Svar #2
13. september 2010 af Børgeandersen (Slettet)

mange tak. var lidt usikker på om det bare var sådan (:


Svar #3
13. september 2010 af Børgeandersen (Slettet)

Hvordan beregner jeg så polynomiets rødder ved hjælp af diskriminaten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2010 af mathon

            d = 3696

            √(d) = 63

                                   x = (-(-171) +√(d)) / (2·(-3))                                 x = (-(-171) - √(d)) / (2·(-3))

                                         (171-63) / (-6)                                                     (171 + 63) / (-6)

                                                  -39                                                                         -18


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg diskriminaten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.