Matematik

Find løsningsmængderne

13. september 2010 af Dalle244 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Find løsningsmængderne : Jeg skal skrive mellemregninger hele vejen igennem, men kan ikke finde ud af det, så hvis jeg kan få hjælp, så ville det være fint!

1. (3x+4)/(x(x-2))=- 2/x
2. (-2x(x-1))/x=4

Det her skal man vidst bare finde X
x- 7/8= - 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af peter lind

1) forlæng med x(x-2) og gang paranteserne ud. Pas på med at du kan indføre falske løsninger på den måde.

2) gang med x og gang paranteserne ud

3) flyt 7/8 over på højre side.


Svar #2
13. september 2010 af Dalle244 (Slettet)

hvad mener du med forlæng "1) forlæng med x(x-2) og gang paranteserne ud."


Svar #3
13. september 2010 af Dalle244 (Slettet)

 btw. forstår jeg heller ikke 2eren:S


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2010 af peter lind

Gang ligningen med x(x-2). Der kommer nogle paranteser ud af det og de skal naturligvis ganges ud.


Skriv et svar til: Find løsningsmængderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.