Matematik

En lille haster.. Hvor man skal dividere brøker og finde x

13. september 2010 af Rashal111 (Slettet)

(x+2)/3 = (2x-1)/2

Det er en brøk der står ovenover hinanden.. Altså (x+2)/3 = (2x-1)/2

Er det ikke noget med at man skal finde den samme nævner og derefter udregne det? Kan ikke helt huske reglerne da det er gammelt stof.. Nogen der kan udregne den og evt. lige skrive hvad der er blevet gjort?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2010 af Teazy (Slettet)

gang over til at starte med, så du får:

2(x+2) = 3(2x-1)

Så skulle den vidst være til at løse derfra :)


Svar #2
13. september 2010 af Rashal111 (Slettet)

Jamen det her er jo en brøkregning. Kan ved at prøve mig frem finde ud af at x = 0,7. Ved det giver begge sider 0,9.. Men ved ikke hvad udregningen er for at finde frem til dette.


Svar #3
13. september 2010 af Rashal111 (Slettet)

Er vist helt lost her.. Det giver ikke 0,7. Min fejl.


Skriv et svar til: En lille haster.. Hvor man skal dividere brøker og finde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.