Kemi

pH - beregning

13. september 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften. jeg har lidt problemer med denne opgave:

Beregn pH i 0,0100 M CH3COOH

det har jeg fået til pH = ½· (4,76 – log 0,01) = 3,38

beregn derefter [H3O+], [CH3COO-] og [CH3COOH]         hvordan gør jeg det?? jeg skal jo finde den aktuelle koncentration, men hvordan??

Håber på en smule hjælp :)   på forhånd tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af mathon

      [CH3COO- ][H3O+] = 10-pH = 10-3,38 = 4,17·10-4 M

      α = [H3O+] / c = (4,167·10-4 M ) / (0,0100) = 0,042                               α = hydrolysegraden

      [CH3COOH] = (1-α)·c = (1-0,042)·(0,0100 M) = 9,58·10-3 M


Skriv et svar til: pH - beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.