Matematik

Reducer udtrykket?

15. september 2010 af Musling14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer udtrykket
25ax(5ax-3by)-9by(3by-5ax)
125ax-75by-18by+45ax
170ax-57by

Hvor er fejlen(e)? -.-'


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af Mimical (Slettet)

Allerede i starten er det forkert. Når du ganger ind i paranteserne skal også bogstaverne ganges med hinanden, f.eks.

25ax(5ax-3by)-9by(3by-5ax)=(125a2x2-75axby)-(27b2y2-45axby)

Husk at når du hæver parantesen med minusset foran skifter fortegnet inde i parantesen.


Svar #2
15. september 2010 af Musling14 (Slettet)

 Det forstår jeg slet ikke? Kan du forklare det lidt mere simpelt? Er virkelig en hat til matematik -.-'


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2010 af Mimical (Slettet)

Lad os tage venstresiden af udtrykket

25ax(5ax-3by), først ganger du 25*5=125, dernæst a*a=a2 og så x*x=x2. Tilsammen bliver det 125a2x2. Så ganger du 25ax*-3by=-75axby. Venstresiden bliver så (125a2x2-75axby)

Højresiden af udtrykket hedder

-9by(3by-5ax) på samme måde ganger du ind -9by*3by=-27b2y2 og så -9by*-5ax=45axby. Tilsammen bliver det

-27b2y2+45axby.

Og hele udtrykket:

125a2x2-75axby-27b2y2+45axby=125a2x2-30axby-27b2y2

Kan du se hvorfor fortegnet skifter inde i parantesen, når du hæver en parantes med minus foran?


Svar #4
16. september 2010 af Musling14 (Slettet)

 Tror det der er alt for forvirrende for mig. Vi har slet ikke lært noget om det der endnu? Tror måske ikke det er det svar læreren forventer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2010 af Mimical (Slettet)

Hvad tror du læreren forventer? Har du en facitliste?


Skriv et svar til: Reducer udtrykket?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.