Fysik

Ellære - kompliceret spørgsmål

16. september 2010 af Qedame (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Vi ser på en kogeplade, der yder en effekt på 1000 w, når spændingsfaldet over den er 220 v.

a. Beregn kodepladens resistens.

b. beregn strømmen gennem kogepladen, når den er tilsluttet 220 v.

c. Beregn kogepladens effekt, hvis den tilsluttes 380 v.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af mindleaving (Slettet)

P (effekt) = U (spænding) * I (strøm)

U = R (resistance) * I

Hvad er dit bud på de tre opgaver hvis du bruger de to formler?


Svar #2
17. september 2010 af Qedame (Slettet)

 R = U2/P = (220 V)2/(1000 W) = 48,4 Ohm


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2010 af mindleaving (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2010 af mathon


Skriv et svar til: Ellære - kompliceret spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.