Fysik

nogen der kan finde ud af det

17. september 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: B-niveau

En typisk halveringstykkelse for radioaktiv stråling i beton er 60 mm. Bestem den procentvise nedsættelse af intensiteten fra denne stråling ved passage af en betonmur på 2 m.
Skal man tage andre hensyn, når man bygger bunkers?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af mathon

                     I = Io·(1/2)x/X½

                     I / Io = (1/2)x/X½

                     (I - Io) / Io = ((1/2)x/X½ - 1)

                     ((I - Io) / Io)·100% = (1/2)x/X½ - 1)·100%

...............

                      (ΔI / Io)·100% = (1/2)2000/60 - 1)·100% = -99,99999999076 %


Skriv et svar til: nogen der kan finde ud af det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.