Matematik

Statestik og programmet R.

19. september 2010 af Sa5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave der skal løses med R:

Let X1,...,Xn be N(0,1) random variables and let Xn = n-1 ∑i=1 n Xi.

Plot Xn versus n for n=1,..,10000.

Repeate for X1,X2,..Xn~Cauchy.

Explain why there is such a difference.

Hej, kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

Jeg kan slet ikke forestille mig hvad det er jeg skal plotte....

På forhånd tak :)


Svar #1
19. september 2010 af Sa5 (Slettet)

 NB: Der skal stå n OPLØFTET i (-1) i definitionen af Xn. Undskyld at det smuttede i indskrivningen.

Jeg er med på at Xn skal læses som:

    X1 = 0,     X2 = (X1+X2)/2,   X3 = (X1+X2+X3)/3,    osv

og at disse skal plottes sammen med n-vektoren.

Men jeg kan ikke forestille mig hvordan man kan summe nogle standardnormalfordelte variable og plotte dem med et n.... :S

Håber stadig på hjælp :)


Skriv et svar til: Statestik og programmet R.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.