Fysik

Mekanisk energi: Motorkraften, sluthastighed,

19. september 2010 af SuperMii (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Heej jeg har en fysik opgave for men ved virkelig ikke hvordan den skal løses. håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Vi ser en bil, der vejer 1250 kg. Den kører med en hastighed på 80km/h. Med denne hastighed er den samlede modstandskraft, Fmodstand fra vind og vej 160 N. Den fremadrettede trækkekraft på bilen betegnes Fmotor. Den samlede ydre kraft Fydre i kørseksretningen er så:
Fydre = Fmotor- Fmodstand.

a) beregn motorkraften når bilen kører hen ad en vandret vej med en konstant hastighed på 80km/h

b) bilen fortsætter med at køre hen ad en vandret vej. men nu øges motorkraften til 350 N mens bilen kører 200 m. beregn bilens sluthastighed.

Bilen kører op af en bakke så, at den for hver 10 m. stiger 1 m i lodret retning.

c) bilen kører 150 m op ad bakken. beregn stigningen i bilens potentielle energi. 

d) antag at bilen kører op ad bakken med en konstant hastighed på 80km/h. beregn stigningen i bilens mekaniske energi når den har kørt 150 m op ad bakken.

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig :D!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af MieKristensen (Slettet)

Prøv at begynde og kom med nogen forslag til løsninger.. Så skal der nok være en der kan hjælpe dig på rette spor hvis ikke du er det i forvejen :)


Svar #2
19. september 2010 af SuperMii (Slettet)

 ømm altså den første vil jeg mene der er noget om at hvis den har en konstant hastighed er den resulterende kraft på bilen = 0

men betyder dette at F ydre = F modstand??


Skriv et svar til: Mekanisk energi: Motorkraften, sluthastighed,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.