Matematik

Har jeg regnet rigtigt?

20. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

e^2x-3*e^x-4=0

lne^2x-*lne^x=4

2x-3x=ln4

please fortæl mig om jeg har regnet rigtigt for jeg er rimelig forvirret. Tusinde tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af peter lind

Sæt y = ex og dermed y2 = e2x og sæt  ind i din ligning. Du har nu en andengradsligning i y


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Nej, det er ikke rigtigt. Det er en 2.-gradsligning i ex . Skriv z i stedet for ex, så fremkommer en 2.-gradsligning i z, som kan løses. For hver af de mulige rødder i denne ligning, skal man så løse ligningen ex = z , dvs. x = ln(z) .


Svar #3
20. september 2010 af sar94 (Slettet)

 orhhh undskyld men det gør det virkelig forvirrende det her.. forstår det på ingen måde nu :-( Håber på jeres hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ligningen er

e2x -3·ex -4 = 0

Benyt at e2x = (ex)2 , så ligningen ser således ud

(ex)2 -3·ex -4 = 0 .

Det er jo en 2.-gradsligning i ex . Sætter vi y = ex , ser ligningnen således ud

y2 -3y -4 = 0 ,

som kan løses ved den sædvanlige løsningsmetode for 2.-gradsligninger, y = (3±5)/2 . Find så løsningerne i den oprindelige ligning, idet x = ln(y) .


Svar #5
20. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Det er denne ligning jeg skal regne som en 2.gradsligning ikke? y2 -3y -4 = 0 

Undskyld de mange spørgsmål, men vil lige sikre mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2010 af peter lind

Du skal rette y2 til y2 ellers er det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Ja, ligningen er jo skåret ud for dig i #4 .


Svar #8
20. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Jeg har fået et positivt resultat i d

og mine to resultater blev : 5.5, 0.5

Er det rigtigt? Undskyld forstyrrelsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad er det resultaterne for? Løsningerne til 2.-gradsligningen blev også serveret for dig i #4.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2010 af SofieNygaard2

LOL :D


Skriv et svar til: Har jeg regnet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.