Matematik

Radius

22. september 2010 af vmao (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆLP jeg kan ikke finde ud af den her opgave.

En kobberplade med rumfanget V = 0,50 m3 skal forarbejdes til en 200 km lang cylinderformet tråd.
Formlen for rumfanget af en cylinder er V = pi•r2•h.
Beregn cylinderens radius.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

                        π · L · r2 = V

                        r2 = V/(π·L)

                        r = (V / (π·L))½ = ((0,50 m3)/(π·(2·105 m)))½ ≈ 8,92·10-4 m = 0,892 mm


Svar #2
22. september 2010 af vmao (Slettet)

Jeg forstår ingen ting af det der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Du omformer ligningen. Så du kan finde radius. 

0,50 m

divideret med (pi x 200000 m)= 628000 

0,000000796 m til mm= 0,000796

Resultat= kvadratroden af 0,000796. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af lystig (Slettet)

du har et rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2010 af lystig (Slettet)

det skal du sætte lig med rumfanget af en cylinder


Skriv et svar til: Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.