Matematik

HJÆLP til 2 små mat opg?

23. september 2010 af Sytten17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder her med nogle matematikopgaver, og er gået i stå over disse to stykker.

Håber nogle af jer kan hjælpe?


1. Reducer udtrykket:
xy * x^2 / xy (altså: xy gange x i anden divederet med xy)

2. En funktion f er bestemt ved f (x) = b * a^x (b gange a i x'te)
Grafen for f går gennem punkterne (2,20) og (4,80).
Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af mathon

2. En funktion f er bestemt ved f (x) = b * a^x
Grafen for f går gennem punkterne (2,20) og (4,80).
 

                                                f(x2) = y2 = b·ax2         a>0
                                                f(x1) = y1 = b·ax1

hvoraf                                                y2/y1 = ax2-x1          
                                                          
                                                           80/20 = a4-2

                                                            a = √(4) = 2     da a>0

                                                            b = 20/22 =  5

                                                f(x) = 5·2x

             


Svar #2
23. september 2010 af Sytten17 (Slettet)

Tusind tak, jeg kan godt se, at det giver mening, men vil du ikke være sød at beskrive helt specifikt HVAD det er du gør, for så er det nemmere for mig at forstå :)


Skriv et svar til: HJÆLP til 2 små mat opg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.