Matematik
logistisk model
04. april 2005 af
kyllerylle (Slettet)
hejsa
jeg har fået en opgave som jeg kun har løst halvt. den går ud på at undersøge om disse tal:
år / antal
80 / 1
81 / 3
82 / 7
83 / 19
84 / 36
85 / 74
86 / 143
87 / 243
88 / 269
89 / 444
90 / 641
91 / 851
92 / 1060
93 / 1299
94 / 1534
95 / 1748
96 / 1903
udvikler sig efter en logistisk vækstmodel
UDEN brug af grafer.
tak på forhånd
jeg har fået en opgave som jeg kun har løst halvt. den går ud på at undersøge om disse tal:
år / antal
80 / 1
81 / 3
82 / 7
83 / 19
84 / 36
85 / 74
86 / 143
87 / 243
88 / 269
89 / 444
90 / 641
91 / 851
92 / 1060
93 / 1299
94 / 1534
95 / 1748
96 / 1903
udvikler sig efter en logistisk vækstmodel
UDEN brug af grafer.
tak på forhånd
Svar #2
04. april 2005 af Duffy
Hvis det drejer sig om LOGISTISK vækst:
dy/dx = y(b-ay) (*)
der har løsning
y = (b/a)/(1+ce^(-bx)) (**)
må du prøve at lave blind kurvefitting.
(du må jo ikke tegne - IDIOTISK -)
Dvs prøv om punkterne kan indpasses i formlerne.
Duffy
dy/dx = y(b-ay) (*)
der har løsning
y = (b/a)/(1+ce^(-bx)) (**)
må du prøve at lave blind kurvefitting.
(du må jo ikke tegne - IDIOTISK -)
Dvs prøv om punkterne kan indpasses i formlerne.
Duffy
Svar #4
05. april 2005 af Duffy
Well, så se om den plottede kurve ligner en logistisk vækst-kurve.
Dvs er y = 0 vandret asymptote til venstre og (måske) y=2000 vandret asymptote til højre, og minder kurven om noget der ligner grafen for arctan(x).
Duffy
Dvs er y = 0 vandret asymptote til venstre og (måske) y=2000 vandret asymptote til højre, og minder kurven om noget der ligner grafen for arctan(x).
Duffy
Svar #5
05. april 2005 af kyllerylle (Slettet)
hehe ja det er vel den letteste metode, men jeg skal finde M som er en max-grænseværdi og ud fra den skal jeg noget mere for derved at bestemme om det er en log. vækst...og det er det jeg ikke rigtig kan finde ud af.
Skriv et svar til: logistisk model
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
