Kemi

Hjælp til Beregning af pH

23. september 2010 af nahsah (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

for hydrogensulfat HSO4- er syrekonstanten Ka=1.02 *10-2
beregn herudfra pH i en 0,050M opløsning af NaHSO4

Nogen der kan give mig nogle råd til hvordan man kan bregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af mathon

                 Ka = 1,2·10-2       hvis du slår rigtigt op  :-)

                 pKa = -log(Ka) = -log(1,2·10-2) = 1,92    hvilket fortæller dig, at HSO4- er en middelstærk syre

hvoraf
                pH = -log[ (-Ka+√(Ka2 + 4·Ka·ca))/2 ] = -log[ (-(1,2·10-2)+√((1,2·10-2)2 + 4·(1,2·10-2)·0,050))/2 ]
                                                                                                                                                             ≈ 1,7


Svar #2
26. september 2010 af nahsah (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.