Fysik

Henfaldsloven og aktiviteten

25. september 2010 af 282726 (Slettet)

Hej

Jeg sidder og prøver at forstå henfaldsloven og aktiviteten

N=N0*(½)^(t/T½)

Er det rigtig forstået, at N er antal radioaktive kerner? (i så fald hvordan ved man hvor mange af dem, der er?)

N0 som jeg har forstået det betegnet også nogle kerne?

Jeg er ikke helt sikker på hvorfor man ganger med ½...

Jeg går ud fra, at lille t er i sek, men forstår ikke T½     Hvis fx t=2  er t/T½ så bare 2?

___________________________________________________

aktiviteten beskriver hvor mange henfald der er pr. tid.

og hvis N stiger, så stiger A også, men håber nogen kan forklare hvad k (henfaldskonstanten) er?

- på forhånd mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af mathon

                    N = No·(½)t/T½ = No·et/T½·ln(1/2) = No·eln(1/2)/T½ · t = No·e-k·t             k>0 kaldes henfaldskonstanten

                    N = No·e-kt                     

                    A = -dN/dt = -No·(-k)·e-kt = k·(No·e-kt) = k·N

                    A = k·N


Svar #2
25. september 2010 af 282726 (Slettet)

Kunne du sætte nogle ord på det? Jeg er ikke helt med på, hvad de forskellige bogstaver står for hver især

vh

Line


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2010 af Fanc1p (Slettet)

prøv den her side:

http://www.walter-fendt.de/ph14dk/lawdecay_dk.htm


Skriv et svar til: Henfaldsloven og aktiviteten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.