Matematik

Hjælp søges!

25. september 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder lidt fast i min aflevering, men håber der er nogen derude der kan behjælpelig. hvis der ikke er nogen der kan med begge, så med den ene. på forhånd tak for hjælpen

opg 1) I trekant ABC er vinkel B = 30,8 grader, a = 98 og c = 75. Beregn de manglende stykker i trekanten (to løsninger)

opg 2) Grafen for en funktion f(x) går gennem to punkter P(3,3) og Q(10,37). Bestem en forskrift for f(x), når :

a) f(x) er en lineær funktion

b) f(x) er en eksponential funktion

c) f(x) er en potens funktion


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af ramme2 (Slettet)

Opgave 2.1 lineær funktion

P (x1; y1 )      Q (x2 ; y2 )       lineær funktion  f(x) =ax + b     og  a= (y2 -y1) / (x2 - x1) dette er hældningskoefficienten. når a er fundet. Derefter finder du konstanten b        y1 = ax1 +b     ⇒   b= y1 -ax        Det er lige meget om du sætter P eller Q værdier ind for (x,y)

b) f(x) er en eksponential funktion f(x) = b*ax   bestem fremskrivningsfaktoren a ud fra formlen  a=   (x2-x1)  √(y2/y1)    Derefter beregnes konstanten b      b = y1/ ax1     Ligesom med den lineære funktion er det ligemeget om du sætter koordinaterne for P eller Q ind i formlen

c potensvækst       f(x) = b*xa      find først      a = (log y2 -logy1) / (logx2 -log x1)      og indsæt a værdien i   b= y1 / x1a


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1.

Bestem b af cosinusrelationen

b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(B)

Vinklerne A og C kan derefter bestemmes af cosinusrelationer:

cos(A) = (b2 + c2 -a2)/(2bc)

cos(C) = (a2 + b2 -c2)/(2ab)


Svar #3
25. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

hej Andersen 11

jeg er kommet til at skrive forkert i opg 2. Der skal ikke stå c = 75, men b = 71


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opg 1. Se den nyere tråd, du har startet.


Skriv et svar til: Hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.