Kemi

Mængde beregninger ud fra pH

26. september 2010 af oO-diaz-Oo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har disse to syre base par, hvor følgende er opgivet: pKs for syren HA =4,76, pKb for basen B er 5,40 og pKw er 14.02.

HA + H2O → A– + H3O+ (pH for denne syre er regnet til 3,88 i en 0,01 M opløsning)

B + H2O → BH+ + OH– (pH for denne base er regnet til 10,3 i en 0,01 M opløsning)

Så siger opgaven i spørgsmål d: Hvor mange mL af en 0,01 M opløsning af HA skal man sætte til 100 mL af en 0,01 M opløsning af B for at få en opløsning med pH =8,90? Det kan antages,at rumfangene er additive.

Har i opgaven før denne skitseret bjerrum diagramet indholende de to syre base par.

Tænkte på om jeg skal over og bruge nogle af puffer ligningerne for at fine stofmængenden af disse syre og derved beregne antal mL jeg skal tilsætte af HA.

Men er lidt lost så hvis der er nogle der kan komme med eksempel på hvordan opgaven løses ville det være til stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af julehans (Slettet)

hmm.. får pH værdier 2,76 og 10,6 i stedet for 3,88 og 10,3.

Hvordan får du disse værdier?


Svar #2
26. september 2010 af oO-diaz-Oo (Slettet)

Jeg antager ud fra pKs og pKb værdien at der arbejdes med en svag syre og base:

pH(syre) = 1/2(pKs-log(koncentrationen af syren)) --> 1/2(4,76-log(0.01M)) = 3.38:(skrive fejl i min formulering. der skulle stå 3,38 i stedet for 3,88)

pOH= 1/2(pKs-log(koncentrationen af basen)) --> pOH= 1/2(5,40-log(0,01M))= 3,7 --> pH=14-3,7 = 10,3


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af mathon


Skriv et svar til: Mængde beregninger ud fra pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.