Matematik

Potens og ligninger

26. september 2010 af jayz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej kloge mennesker.

Jeg er gået død i matematik og håber på I kan hjælpe mig.
 

Potens
4^2 = 16. Men hvorfor er 4^-2 = 1/16 (og hvorfor er det ikke negativt?)

Ligning:
Jeg kan ikke løse disse ligninger rigtige:
x + 2x/3 = 18
Eller hvis i vil have en anden: y - 5y/7 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af peter lind

Potens. Det er et spørgsmål om hvad man forstår ved 4-2.  Man har af rent praktiske årsager defineret negative potenser, så potensreglerne kendt for positive tal gælder for alle hele tal. Det betyder i praksis at a-n =1/an

I den første gang ligningen med 3. I den anden gang ligningen med 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Et tal i negativ potens defineres som

a-n = 1/(an)

I ligningen x + 2x/3 = 18 , gang med en fællesnævner til brøkerne :

x(1 + 2/3) = 18

x·(5/3) = 18

x = 18·(3/5) = 54/5

Tilsvarende med den anden ligning.


Svar #3
26. september 2010 af jayz (Slettet)

Aha! Det med potens forvirrer lidt.. Men ligningen fattede jeg :)

Mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Potens og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.